Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

Eroii nu mor niciodată! Mai puțin la Lugoj

2023-12-20 11:05:59

  Eroii nu mor niciodata este un slogan apărut după Revoliția din Decembrie 1989. Acest slogan a fost creat pentru a nu uita și a ne aminti permanent după ani de zile de cei care și-au dat viața in Revoluția din Decembrie 1989 pentru ca noi să trăim liberi. La Lugoj, Revoluția a pornit în după amiaza zilei de 20 Decembrie 1989. În acea seară, Primăria orașului avea să ardă ca o torță simbolizând că Lugojul este al doilea oraș liber de comunism după Timișoara.

   După 34 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, în această zi de tristețe, la Lugoj coloana de manifestanți care cică comemorează eroii căzuți, este formată din iluștrii necunoscuți. Persoane care în Decembrie 1989 nu erau nici măcar născuți. Alte persoane care să zicem că corespind ca vârstă, NU au văzut pe viu Revoluția. Am ajuns ca la Lugoj, comemorarea să fie făcute de persoane care NU au nimic în comun cu Revoluția. Cum de s-a ajuns în acestă situție jenantă?

   Simplu, Revoluționarii adevărați sunt extrem de puțini la număr. Dacă căutați numai pe acest sait o să găsiți cum au fost creați falși revoluționari la Lugoj și nu puțini. Cei adevărați, care mai trăiesc, nu vor să dea legitimitate celor care și-au obținut certificatele prin fals și uz de fals și preferă să stea acasă și să plângă unde nu îi vede nimeni. Apropo, astăzi o persoană din coloana de manifestanți (o cunosc foarte bine, dar prefer să nu dau nume) a strigat la o altă persoană care era pe trotuar să intre alături de el că după ce se termină totul se merge la masă. Așa de rău am ajuns? Să luăm prieteni sau cunoștințe care să mărșăluiască pentru o masă? Triste vremuri.

   Poate că într-un viitor nu foarte îndepărtat, tot răul creat de unele persoane v-a fi îndreptat. Poate că actualul prim ministru are să facă dreptate adevăraților revoluționari care în aceste momente nu mai au speranța că lucrurile se pot și îndrepta.

Comentarii